Het gebruik van plastic is niet meer van deze tijd. Het is milieubelastend en dier en mens onvriendelijk. Toch gebruikt Goudkruid voor een aantal producten een plastic verpakking. Waarom dan? Tijdens het opstarten van mijn bedrijf heb ik volop gekeken naar verpakkingen en ook een aantal verpakkingen getest. Milieuvriendelijke verpakkingen bleken vaak zo duur dat het eindproduct van een verpakking met inhoud uiteindelijk ontzettend duur zou zijn. Voor jou als consument niet leuk en voor mij betekent dit minder omzet. Toch heb ik bewust gekozen voor de verpakkingen die Goudkruid nu gebruikt omdat ze multi-inzetbaar zijn. Als het product opgebruikt is, kun je de verpakking op een leuke manier in en om het huis gebruiken. Hieronder vind je een aantal leuke voorbeelden wat te doen met de overgebleven verpakking. Woon je in Twente dan kun je je verpakking tijdens openingstijden langsbrengen en/of wanneer ik op een markt aanwezig ben. Lever je bij mij je verpakking(en) in, dan krijg je voor iedere verpakking een stempel op je stempelkaart. Stempelkaart vol (5 stempels) kies dan een product naar keuze. Op deze manier probeert Goudkruid toch milieubewust bezig te zijn.

Voorbeelden:

 

             
 
Links
<---------
De verpakking van 200 ml heeft een schroefdeksel en blijkt daardoor lekdicht. Je kunt dus makkelijk je yoghurt, melk of smoothie mee naar je werk - onderweg - of de sportschool nemen
 
Rechts
 ---------->
De verpakking van 200 ml blijkt heel handig voor losse cadeaustrikjes - lintjes  en touwtjes te zijn. Alles overzichtelijk in 1 potje. Mocht het potje uit je handen vallen, geen nood! De verpakking is onbreekbaar.
 

 

 

 

                
Links
<--------
De verpakking van 100 ml is super handig om dipstokjes - kleine soepstengels of toastjes in te bewaren. Als je wat leuk gekleurde washitape om het potje plakt kun je dit zo op je borrelplank serveren
 
 
Rechts
---------->
In de verpakking van 100 ml passen gemakkelijk wat snoeptomaatjes of plakjes komkommer. Handig om in je tas mee te nemen naar je werk - onderweg, of waar je maar heen gaat. Als je onderin het potje een beetje keukenrol doet vangt dit het eventuele vocht op. 
 

 

 

 

                
Links
<--------
In de kleinste verpakking, 50 ml passen gemakkelijk wat pepermuntjes of kauwgom, super handig voor in de auto. Mocht je plotseling moeten remmen ...... door de schroefdeksel blijft alles keurig in het potje
 
 
Rechts
---------->
Plak wat gekleurd washitape om het potje, vul het potje met wat gedroogde bloemblaadjes en/of potpourri en zet er een waxinelichtje in. Gezellig nu het weer wat kouder wordt. 
 

 

 

Heb jij een ander leuk idee en/of tip om de verpakkingen van Goudkruid te recyclen? Deel je verhaal via #goudkruid op facebook of #goudkruid op instagram. Het meest originele idee wordt beloond met een verrassing.